Mindjárt beleverem a fejed a betonba - mondta a diák az igazgatónak

oktatás
2015 június 24., 09:26
comments 294

A Heves megyei Átány községben van házi őrizetben az a 14 és fél éves fiú, aki az iskolatársát, majd az iskola igazgatóját is veréssel fenyegette.

Az Egri Járási Ügyészség közleménye szerint a fiú 2015 januárban a faluban megállította egyik iskolatársát, és azt követelte tőle, hogy a mobiltelefonján keresztül küldjön neki zenét. A leállított gyerek azt mondta, hogy erre nem alkalmas a készüléke, de nemcsak mondta, meg is mutatta. A kiskorú útonálló kikapta a telefont iskolatársa kezéből, és nem volt hajlandó azt visszaadni. "Öreg, ez a telefon be van nyelve, ha kell neked gyere, és verekedj meg érte” - közölte. A gyengébb fiú nem volt hajlandó verekedni.

Egy hónappal később, 2015. február 17-én délelőtt, az iskolában szünetben az iskolaigazgató kérte számon a telefontolvajt, hogy miért nem tartja be a házirendet. A gyerek káromkodva válaszolt, majd ökölbe szorított kézzel, "testét befeszítve" közelebb lépett az igazgatóhoz, és azt mondta neki:

„mindjárt beleverem a fejed a betonba”.

Az igazgató kihívta a rendőrséget, a járőr őrizetbe vette a gyereket.  

Az Egri Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a fiatalkorút. Javítóintézetbe küldését indítványozták. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.