Orbán Viktor továbbra sem árulja el, hogyan jutott el a BL-döntőre és szerzett VIP-jegyet a fiának

futball
2015 június 24., 12:16
comments 103

A DK-s Varjú László kérdezte a miniszterelnököt arról a fotóról, amin Orbán Viktor, Orbán Gáspár és Csányi Sándor látható a berlini BL-döntő VIP-páholyában.

photo_camera Jean Catuffe/Getty Images

Varju arra volt kiváncsi, amit akkor mi is megpróbáltunk megkérdezni, hogy ki fizette a jegyeket, hogyan jutottak el Berlinbe és mennyibe került az út.

Orbán helyett Semjén Zsolt válaszolt. A miniszterelnök-helyettes szerint Orbánt minden évben meghívja Michel Platini, az UEFA elnöke a BL-döntőre, másra nem válaszolt, mert Orbán magánemberként vett részt a döntőn, így azt sem tudtuk meg, hogy Orbán fiának ki szerezte a jegyet. Ahogy eddig azt sem erősítették meg és nem is cáfolták, hogy Csányi magángépével mentek Berlinbe. Csak annyit írt Semjén:

"Megnyugtatom Képviselőtársamat, hogy az út finanszírozásában közpénz semmilyen formában nem került felhasználására."

Nem Orbán volt az egyetlen miniszterelnök a VIP-páholyban, ott volt a fanatikus Barca-drukker Manuel Valls francia miniszterelnök is. Ő kormánygéppel ment, mert kitalált egy kamu megbeszélést Platini UEFA-elnökkel, a két fiát is vitte, de ez utóbbiak nem a VIP-ben ültek. Ebből botrány lett, Valls visszafizette a két gyerekre jutó útiköltséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.