Ügyészség Matolcsy vagyonnyilatkozatáról: Arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet

POLITIKA
2015 június 24., 12:33
comments 622

Kész, vége, ezt nem fogja elhinni.

Az történt, hogy a Demokratikus Koalíció feljelentést tett Matolcsy György MNB elnök és Gerhardt Ferenc alelnök ellen, mert azok a vagyonnyilatkozatukban nem tüntették fel az alapítványoktól kapott fizetésüket.

Az ügyészség parádésan oldotta meg a helyzetet.

Egyrészt elismerték, hogy

"az alapítványoktól származó jövedelem adóköteles jövedelem, ekként pedig a vagyonnyilatkozatban feltüntetendő, így a bűncselekmény objektív tényállási elemei, elkövetési magatartás, elkövetési tárgy megállapíthatóak, a feljelentett cselekmény tényállásszerű"

Ezek után viszont a hatóság érvelése váratlan fordulatot vett.

"a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény."

Tehát mivel Matolcsyéknak nem jutott el a tudatáig, hogy van ez a fizetésük, ezért nem gond, hogy nem írták bele a vagyonnyilatkozatba.

Illetve hát csak eljutott a tudatukig, mivel "jótékony célra" ajánlották fel az alapítványoktól kapott pénzt (Matolcsy havi 1,2, Gerhardt havi egymilliót), de közben meg el is feledkeztek róla, szóval nem baj, hogy nem szerepeltek a pénzek a vagyonnyilatkozatban.

Nézzék!!!

ugyeszseg11

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.