A szerencsejátékosok azt kérik szépen Orbán Viktortól, hogy a kaszinók se legyenek nyitva vasárnap

A kaszinók nyitva tartásának korlátozását kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete.

Abházi József, az egyesület szóvivője a Magyar Hírlapnak elmondta: levelükben azt kérik, hogy szűkítsék a nyitva tartást a jelenlegi 0-24 óráról az este tíz órától hajnali öt óráig tartó időszakra, vasárnap pedig tartsanak zárva a kaszinók.

A korlátozástól a játékfüggő szenvedélybetegek számának csökkenését várják. Abházi József szerint 2000-ben 30 ezer, 2010-ben már 150 ezer, most már 200 ezer ember szenved ebben a betegségben Magyarországon.

A Magyar Nemzet szerint a kaszinóba járó vendégek száma a nyolc kaszinóban meghaladja az évi 1 milliót, ők átlagban 30-50 ezer forintot játszanak el.

Az egyesület további javaslatai közé tartozik, hogy a kaszinók pénztárgépeit is kössék be online kasszarendszerbe, valamint hogy ne csak a játékbevételt, hanem a téteket és nyereményeket is adóztassák meg. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.