Minden holokauszttagadó cikket törölni kell a kurucinfóról

jog
2015 június 25., 10:15
comments 399

Pesti Központi Kerületi Bíróság döntése szerint a kurucinfónak törölnie kell a holokamu rovatának teljes tartalmát. Az ítélet szerint ezeket az anyagokat véglegesen hozzáférhetetlenné kell tenniük.

Bagoly Bettina a Fővárosi Főügyszéség szóvivője elmondta, hogy

az aloldalon olyan cikkek, írások összegyűjtése történt meg, melyek a holokauszt megtörténtét tagadják, kétségbe vonják, jelentéktelen színben tüntetik fel, illetőleg ezen állítást igazolni próbálják.

Bár szélsőséges oldal egy korábbi holokauszttagadó cikkének törlését már márciusban elrendelte a II. és III. Kerületi Bíróság, az még mindig elérhető, mert az Egyesült Államokban működő szerverszolgáltató nem távolította még el. Emiatt a bíróság május eleján jogsegély kérelmet terjesztett elő az USA illetékes hatóságai felé. (via atv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.