Ha szeret ingyen strandolni a Balatonon, akkor siessen!

gazdaság
2015 június 26., 04:47
comments 82

Megszünhetnek az ingyenparkolók és a szabadstradnok a balatoni településeken, ha a kormány valóban felszámolná az idegenforgalmi adó eddigi állami támogatási rendszerét. A jelenlegi gyakorlat szerint a kormány minden egyes, idegenforgalmi adóból befolyó forint után 1,5 forint állami támogatást ad az önkormányzatoknak, ez utóbbit vonhatnák most meg.

A balatoni polgármesterek szerint ez azzal járhat, hogy a településeken fel kell számolni az ingyenes parkolási lehetőségeket és a szabadstrandokat, hogy legyen miből pótolni a kieső bevételt.

A kormány azzal indokolta a tervét, hogy voltak olyan települések, ahol az állami támogatást fejlesztések helyett például falunap szervezésére költötték, de Glattfelder Béla, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára azt ígérte, hogy még egyeztetnek a tervről az érintett önkormányzatokkal. (RTL Klub via Hír24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.