Nem akart az alaptörvényre esküdni, ezért nem lett doktor

életmód
2015 június 26., 15:14
comments 552

Kende Judit pszichológus az ELTE-n lett PhD. Azaz végül mégsem lett, mert megtudta, hogy ehhez fel kellett volna esküdnie Magyarország Alaptörvényére, ez meg szerinte túl nagy ár lett volna. Az a baja az új alkotmánnyal, hogy az nem védi megfelelően melegek és a fogyatékossággal élők jogait, és lehetővé teszi a hajléktalanok üldözését.

Ezt írta a Facebookra:

„Az tortent tegnap, hogy megse vagyok doktor! Kiderult tegnap, hogy a doktorra avatasnak az az ara, h huseget eskudjek Magyarorszag Alaptorvenyere, es arra jutottam, h ez tul nagy ar.
Az esku nyilvan szimbolikus lett volna, senki nem kerhetne rajtam szamon, ha nem tartanam be, de sem az alaptorveny, sem az esku megtagadasanak kovetkezmenyei nem szimbolikusak. Az alaptorveny diszkiriminativ elemei korlatozzak peldaul az LMBTQ emberek es a fogyatekossaggal elok jogait es lehetove teszik a hajlektalansag kriminalizalasat, es en sem lettem kozjogi ertelemben doktor.

Konnyen ugralok persze Belgiumbol, lesz ket ev mulva egy masik doktorim es az eddigi munkamat senki nem tudja elvenni tolem. Rettentoen orulok, hogy nem fuggok eppen ettol az allamtol, es donthetek szabadon, hogy feleskuszom-e egy alaptorvenyre, ami nem fer ossze a lelkiismeretemmel.

Gratulaljatok hozza lecci h nem vagyok doktor, ha mar az avatasrol nincsenek fenykepeim!”

I’m not a PhD after all since yesterday! I’ve found out at the graduation ceremony that to become legally a PhD I would...

Posted by Judit Kende on Friday, June 26, 2015

Kende Judit 2011-ben a nemtetszikarendszeres videókban is feltűnt, már akkor megmondta, hogy neki nem tetszik a rendszer.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.