Pintér Sándor szerint az EU-n kívül kell menekülttáborokat csinálni

POLITIKA
2015 június 26., 10:06
comments 122

Az Európai Unió területén kívüli menekülttáborok létrehozását javasolja Pintér Sándor belügyminiszter, aki szerint innen kötelezően be kellene fogadni a háború vagy üldöztetés elől menekülőket, míg a gazdasági migránsok beengedéséről a tagországok egyénileg, szabadon dönthetnének.

A kormány képviselője erről pénteken, a Századvég Alapítvány Újkori népvándorlás – Európa kihívás előtt címmel rendezett, budapesti konferenciáján beszélt.

Pintér szólt arról is, hogy Európa jelenleg egy nehezen teljesíthető kettős elvárást fogalmaz meg Magyarországgal szemben a migráció kérdésében. Az országnak ugyanis egyfelől nem szabad őrizetben tartania a menekültügyi eljárás alatt állókat, másrészt a nyugatra haladásukat is meg kell valahogy akadályoznia. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.