Fociultrák vadásznak bevándorlókra a szerb határnál?

POLITIKA
2015 június 27., 13:55
comments 1540

Az egyik legismertebb, nyíltan szélsőjobboldali ultracsoport Facebook-oldalára került fel az a bejegyzés, amin tucatnyi elmosódott arcú férfi képe látható, alatta a felirattal:

Tegnap is aktívak voltak a csongrádiak: "Mórahalomig mentünk, szerb-magyar zöldhatár 30m-re. Kitaposott kerítések... de csend honolt ezen a szakaszon. Szentes-Makó-USZ-FG"

ultras

Bár a poszt szándékosan nagyon visszafogottan fogalmaz, a rengeteg komment alapján ki lehet találni, miért járőrözött tizenpár ultra a magyar-szerb határ közelében:

ultras2

Mivel a bejegyzésből több nem derül ki, írtunk a rendőrségnek, hogy tudnak-e a jelenségről, illetve van-e tudomásuk bármi konkrét cselekedetről.  Amint többet megtudunk, beszámolunk róla.

Update: A rendőrségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mindeddig nem jutott a rendőrség tudomásra ilyen eset.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.