Hajtóvadászat a kuvaiti öngyilkos merénylő segítői után

külföld
2015 június 27., 10:22
comments 59

A pénteki ima idején robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő a kuvaitvárosi asz-Szádik mecsetben. A támadásban 27-en meghaltak, 227-en megsebesültek. Csak úgy mint a tunéziai merényletet, ezt is az IS vállalta magára.

photo_camera AFP PHOTO

Az országban hajtóvadászat indult a merénylők segítőinek kézre kerítésére. Több őrizetbe vétel is történt, állítólag tizennyolcan vannak már rács mögött.

photo_camera AFP PHOTO / YASSER AL-ZAYYAT

 

A főváros egyik forgalmas negyedében, a Sawaberben lévő mecsetbe a síita kisebbség jár, egy szemtanú szerint akár kétezren is lehetett az épületben a robbanás idejében.

Sabah al-Ahmad al-Sabah emír megnézte a merénylet helyszínét, újságíróknak elmondta, hogy az öldöklés megsértette a ramadán szentségét, és emlékeztetett, hogy az iszlám nem egy erőszakos vallás. Ígéretet tett a terroristák kézre kerítésére, akikkel nem lesznek elnézőek.

Kuvaitban ez volt az első öngyilkos merénylet, amit mecsetben követtek el. (AlJazeera)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.