Egy indiai miniszter szerint az alkoholfogyasztás alapvető jog

POLITIKA
2015 június 29., 17:45
comments 39

India a világ egyik leggyorsabban nővő alkoholpiaca, de az ország egyes részein még mindig nagyon szigorú tiltások vannak érvényben, amiket még Mahatma Gandhi vezetett be. Madhja Prades államban viszont nincs tiltás, sőt épp most hosszabbították meg az időtartamot, amin belül mindennap alkoholt lehet vásárolni. A lépés csak azért került bele az országos hírekbe, mert erről beszélve említette egy kormányzati miniszter, hogy az alkohol fogyasztás alapvető jog.

Az állam fővárosában, Bhopalban mostantól este 10 helyett 11.30-ig lehet majd alkoholt kapni. Erről mondta Babulal Gaur miniszter az, hogy az alkohol fogyasztása egyáltalán nem vezet a bűnözés növekedéséhez, hanem alapjog. És az ivás amolyan státuszszimbólum napjainkban.

photo_camera Babulal Gaur jobbra (AFP)

A 85 éves politikusnak nem ez volt az első furcsa megnyilvánulása, tavaly például arról beszélt, hogy a nemi erőszak egy társadalmi bűn, ami néha helyes, néha helytelen. Korábban pedig volt olyan nyilatkozata is, ami szerint a nők az öltözködésükkel provokálják ki, hogy megerőszakolják őket. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.