Egy török szupermodell szerint a török elnöknek nincs is aranyozott vécéülőkéje

külföld
2015 június 29., 21:04
comments 140

A török szupermodell, Tuğçe Kazaz egy komoly belpolitikai vitatémára kínált most megoldást. Ideje már zajlik egy vita az illiberális török államfő, Recep Tayyip Erdogan, és a Köztársasági Néppárt vezetője, Kemal Kilicdaroglu között. Arról, hogy a hihetetlen összegből, 270 millió euróból felhúzott, gigantikus, ezerszobás elnöki palotában aranyból vannak-e a vécéülőkék.

Most megjelent könyvében Kazaz segít eloszlatni a kételyeket. Ő februárban járt a palotában, és nem talált aranyozott ülőkéket. Pedig amíg ott járt, kétszer is volt mosdóban. Szóval szerinte az ellenzéki vezető vagy színvak, vagy csak álmodta az aranyozott vécéülőkéket.

Kazaz egy sokat támadott szereplője a török közéletnek, mivel nagyon gyakran változtatja politikai és vallási meggyőződését, de most ezzel a sztorival sikerült ismét jó reklámot kreálnia könyvéhez. Évekkel ezelőtt áttért a kereszténységre, majd visszatért az iszlámra, az elmúlt időszakban pedig kifejezetten konzervatív nézeteket kezdett el vallani, szemben az antidemokratikus szekulárisokkal, ahogy ő nevezi az ellenzékieket.

photo_camera Az elmúlt napokban Erdogan palotájának asztala váltott ki némi élcelődést a gigantikus asztalok látványát meg sem érdemlő internetezők között (- / PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP)

A török vécégate már május vége óta tartott, Kilicdaroglu ekkor beszélt egy tüntetésen először az ülőkékről. Erdogan még aznap válaszolt, meghívta magához a politikust. Aki erre viszont nem volt hajlandó. A török elnök erre bírósághoz fordult, mert szerinte Kilicdaroglu átlépte a szólásszabadság határait hazugságaival.

Szóval aki azt hitte, hogy vécéügyben Papcsák Ferencnél nem lehet nagyobbat alkotni, az megint alábecsülte a török politika lehetőségeit. (via Hurriyet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.