Jogerősen életfogytiglant kaptak a battonyai emebrkínzók

Szegeden jogerősen is életfogytiglanra ítélték a két férfit és egy nőt, akik korábban évekig fogva tartottak és a legállatibb módon kínoztak egy fiatal lányt.

A Délmagyar szerint a lány testén és arcán csikkeket nyomtak el, fogait és körmeit fogóval kitépték, a lábujjait fogóval eltörték. Az is előfordult, hogy gerendára kötéllel húzták fel úgy, hogy a lába nem érte a földet, és a fulladás határáig tartották így. Izomstimulálóval a vizes testét megrázatták. A lány kínzásainak egy részét látta társaság női tagjának akkor 13 éves lánya is.

A 25 éves lány már egy éve elásott holttestére a battonyai ház udvarán találtak rá a rendőrök 2011-ben.

Az ítélőtábla - az elsőfokú bíróság ítéletét súlyosítva - a jelenleg 39 esztendős elsőrendű vádlott, Maczák Zoltán esetében kizárta a feltételes szabadság lehetőségét. A 37 esztendős másodrendű vádlott Sztáncs Zoltán 32, felesége a szintén 37 esztendős Sztáncsné Kecskés Adrienn harmadrendű vádlott 35 év után hagyhatja el legkorábban a fegyházat. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.