A rendőrség mellett már az OLAF is nyomoz Tiborcz István volt cége ellen

bűnügy
2015 június 30., 06:21
comments 195

Az OLAF, az Európai Csalásellenes Hivatal is vizsgálatot kezdett az Elios Innovatív Zrt. gyanús közbeszerzése miatt – tudta meg az Index (bár az OLAF ezt hivatalosan nem erősítette meg). EZ az a rendkívül magas áron dolgozó, sikeres cég, amit a miniszterelnök veje, Tiborcz István a családját ért támadások miatt eladott a Várkert Bazár felújítójának, mielőtt vett egy új céget.

Az OLAF mellett a rendőrségi nyomozás is folyik a Tiborcz idején begyűjtött, összesen 1,2 milliárd forintos megrendelés miatt. Az Index márciusban írta meg, hogy négy, az Elios által elnyert közbeszerzés ügyében indult nyomozás, miután Schiffer András, az LMP társelnöke az Átlátszó cikke nyomán feljelentést tett az előkészítést végző Sistrade és a nyertes Elios közötti tulajdonosi összefüggés miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.