Működik az EU: az ígért 2015. december 31. helyett majd 2017. június 15-én törlik el a roaming-díjakat, már ha eltörlik

külföld
2015 június 30., 07:26
comments 54

Emlékeznek még rá, amikor arról volt szó, hogy az EU 2015. december 31-i hatállyal eltörli az európai távközlés egyik legaljasabb szabadrablását, a roamingot? Képzeljék, ma

történelmi jelentőségű megállapodásra jutott az ügyben az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Lettország és az Európai Parlamant!

Mielőtt pezsgőt bontanánk, nézzük a részleteket:

  • nem 2015. december 31-én, hanem majd 2017. június 15-én törlik el a roamingot;
  • már ha ehhez minden EU-tagállam külön-külön is hozzájárul, de nem most, hanem majd egyszer, remélhetőleg addig.

Ráadásul a szabályozásba bekerült valami a visszaélésszerű roamingolásról, vagyis

olyat nem lehet majd csinálni, hogy előfizetek mondjuk egy brit szolgáltatónál egy, a magyar szolgáltatóknál olcsóbb csomagra, amit aztán boldogan használok itthon vagy vice versa, mert ez visszaélésszerű használat, a roamingdíj eltörlése a megállapodás szerint "utazáshoz kötött".

Mindehhez annyit tennék hozzá, hogy valamennyi magyar szolgáltatónál lehet már roamingmentes díjcsomagra is szerződni. Ünnepeljük együtt az európai bürokrácia gyors és gördülékeny működését! (Via Politico.eu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.