Az első melegválás előbb jön New Orleansban, mint az első melegesküvő

külföld
2015 július 01., 09:20
comments 41

Most, hogy Louisiana államban is legális lett az azonos neműek házassága a legfelső bíróság döntése után, meg is történt az első procedúra. Csak, hát amilyen szeszélyes a sors, az első kapcsolódó cselekedet egy válás kimondása volt egy polgári bíróságon. Két órával azelőtt, hogy az első meleg párt összeadták volna az államban.

A két nő, Anna Wellman és Stephanie Baus még Massachusetts államban házasodott össze, 2009-ben, mert ott már akkor is legális volt az azonos neműek házasodása. Azóta viszont elköltöztek onnan, és meglehetősen macerás lett volna ott intézni válásukat.

A válóperes ügyvéd szerint nem is igazán törődtek azzal, hogy ez lesz az állam történetének első azonos nemű kapcsolatot kezelő bírósági döntése, egyszerűen odamentek és elintézték, amit akartak.

Órákkal később Michael Robinson és Earl Benjamin kelt össze ugyanabban az épületben, ők lettek így az első meleg házaspár az állam történetében. (nola.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.