link Forrás

DABOMA JACK PÓRUL JÁRT: MEGVERTÉK MÁLTÁN A SEGÍTŐKÉSZ MAGYAR TANÁREMBERT, MÁR AZ EGYHÁZ IS TILTAKOZIK

gurítás
2015 július 01., 12:37
comments 563

Málta vezető portálja, a Times of Malta számolt be arról a botrányos és elképesztő esetről, hogy a fővárosban, Valettában megütöttek egy segíteni próbáló magyar férfit, Daboma Jacket.

Jack mérnökként végzett Budapesten, de feleségével jelenleg Máltán él. Buszjegyet akartak venni a pályaudvaron, ahol hatalmas torlódás volt. Mintegy kétszáz ember állt sorban, és nem nagyon haladtak előre. Jack próbált úrrá lenni a helyzeten, és azt javasolta az embereknek, hogy megpróbálhatnának egyes sorba állni. Sokan belementek az ötletbe, mert belátták, hogy a korábban tanárként is dolgozó férfinak alighanem igaza van.

photo_camera Dadoma Jack sárga pólóban

Azonban volt, akinek nem tetszett az ötlet. Szemtanúk beszámolója szerint egy máltai nő odament Jackhez, és az arcába kezdte üvölteni, hogy

Menj vissza az országodba, menj vissza az országodba!

Majd kétszer arcon is csapta a magyar férfit. A beszámolók szerint az dühítette fel a nőt, hogy Jack fekete.. Szerinte egyértelmű rasszista támadás történt, rákiabált a nőre. Közben megjelentek a rendőrök, akik Jacket nyomták le, majd meg is bilincselték. Közben a nő elfutott.

Szemtanúk mondták el a rendőröknek, hogy a férfi ártatlan, és nem őt kellett volna előállítani. Miután felvették az adatait, Jack arról beszélt a helyszínen, hogy nincs még egy ország, ahol valaki megüthet úgy egy fekete embert, úgy közben a rendőrség nem tesz semmit.

Felesége, Kelly is végignézte az inzultust, aki a Times of Malta újságírójának felháborodva idézte fel a sztorit:

Menjünk vissza? Hova? EU-s állampolgárok vagyunk. Az emberi jogokról beszélünk. Ez a pofon nem a férjemnek szólt, hanem minden fekete embernek a tömegben.

A támadást elítélte Málta érseke is Twitterén:

püspök

Ez a hír jelenleg a vezető hír a Times of Malta-n, a kommentelők felháborodva fogadták az esetet, sokan álltak ki Jack mellett. Aki maga amúgy zenészember is, egyik száma a cikk tetején hallgatható.

Update: Jack egy ismerőse hívta fel rá a figyelmünket, hogy a férfi és felesége két éve Máltán él, de hamarosan vissza fog költözni Magyarországra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.