Svéd szinkronúszók megmutatják, miért hülye ötlet részegen a vízbe menni

2015 július 1., szerda 13:28
43

Svédországban viszonylag rövid az a nyári időszak, amikor fürdeni is lehet, de amikor eljön ez a pár nap, az mindig hatalmas móka. És ilyenkor a gyors fürdőzéseknek sok helyen kötelező kelléke az alkohol is. Ez pedig komoly közegészségügyi probléma, mivel indokolatlanul sokan halnak meg részegen úszva az országban. Tavaly 137 svéd fulladt meg, és az ötből hárman ittak előtte. A leginkább a középkorú férfiak a veszélyezettek, nekik készült ezért most egy felvilágosító kampányfilm, ami egészen zseniális lett.

A filmet egy biztosítótársaság, a Trygg-Hansa rendelte meg, és arra hívja fel a figyelmet, hogy részegen bizony nem annyira ideálisak a feltételek a vízbemenéshez . Bénábban mozgunk, rosszabb döntéseket hozunk, ilyesmik. Hogy ezt bebizonyítsák, megkérték a háromszoros világbajnok férfi szinkronúszó csapatukat, mutassák meg, hogyan úsznak ivás előtt és után.

A videón látható, ahogy rettenetesen berúgtak, majd visszamentek a medencébe. A biztosítók életmentőkkel nézték a produkciót, hogy ha bármi gond lenne, közbe tudjanak lépni. A csapat egyik tagját pedig be se engedték a medencébe, mert túl részeg volt. Egy másik tag pedig azt kérte, takarják ki az arcát, mert szégyellte, mennyire berúgott. Végül semmi drámai nem történt a medencében, csak látványosan bénák voltak az amúgy világbajnok sportolók. (Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt