link Forrás

Svéd szinkronúszók megmutatják, miért hülye ötlet részegen a vízbe menni

életmód
2015 július 01., 13:28
comments 43

Svédországban viszonylag rövid az a nyári időszak, amikor fürdeni is lehet, de amikor eljön ez a pár nap, az mindig hatalmas móka. És ilyenkor a gyors fürdőzéseknek sok helyen kötelező kelléke az alkohol is. Ez pedig komoly közegészségügyi probléma, mivel indokolatlanul sokan halnak meg részegen úszva az országban. Tavaly 137 svéd fulladt meg, és az ötből hárman ittak előtte. A leginkább a középkorú férfiak a veszélyezettek, nekik készült ezért most egy felvilágosító kampányfilm, ami egészen zseniális lett.

A filmet egy biztosítótársaság, a Trygg-Hansa rendelte meg, és arra hívja fel a figyelmet, hogy részegen bizony nem annyira ideálisak a feltételek a vízbemenéshez . Bénábban mozgunk, rosszabb döntéseket hozunk, ilyesmik. Hogy ezt bebizonyítsák, megkérték a háromszoros világbajnok férfi szinkronúszó csapatukat, mutassák meg, hogyan úsznak ivás előtt és után.

A videón látható, ahogy rettenetesen berúgtak, majd visszamentek a medencébe. A biztosítók életmentőkkel nézték a produkciót, hogy ha bármi gond lenne, közbe tudjanak lépni. A csapat egyik tagját pedig be se engedték a medencébe, mert túl részeg volt. Egy másik tag pedig azt kérte, takarják ki az arcát, mert szégyellte, mennyire berúgott. Végül semmi drámai nem történt a medencében, csak látványosan bénák voltak az amúgy világbajnok sportolók. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.