Az igazi Indiana Jones és a trolldetektívek

életmód
2015 július 05., 11:11
comments 41

Emberek, a leghivatalosabban kijelenthetem, hogy ma

az ég világon semmi sem történik sehol,

már ha azt nem számítjuk, hogy pár percenként átzúg a fejem felett egy kurvahangos repülő. De ne bánkódjanak, az internet attól még tele van értelmes és jó tartalmakkal, csupa olyan cikkel, amiket valamikor megnyitottam a telefonom böngészőjében, és azóta várják, hogy egyszer majd elolvassam őket:

Troll Detective

A BuzzFeed a macskás gifek mellett nagyon komoly tényfeltáró anyagokban utazik. A Troll Detective ezek közül is a jobbak közé tartozik.

Long story short: 2014 decemberében brutális gyilkosság rázta meg az 512 lakosú mississippi kisvárost, Courtlandet. Egy máig azonosítatlan gyilkos rágyújtotta az autót Jessica Chambersre. A rejtélyes gyilkosság lázba hozta az amerikai internetet, a mai napig több ezren töltik azzal a napjaikat, hogy zárt Facebook-csoportokban tárgyalják ki a részleteket, illetve osszák meg a városlakóktól különböző trükkökkel kicsalt félinformációkat és az ezekre épített őrült elméleteiket.

Mindenki gyanús, senkinek sem lehet egy perc nyugta sem!

Csak közben a gyilkosság nem akar megoldódni sehogy.

Troll Detevtive - Who set Jessica Chambers on fire? The internet is trying to find out - BuzzFeed

A vízkóstolók váratlanul izgalmas világa

Ez is buzzfeedes sztori, amit nem is tudom, hogy miért nyitottam ki egyáltalán. Őszintén, az is alig érdekel, hogy milyen ízű a víz, hát még az, hogy hogyan kóstolják.

Akkor még nem sejthettem, hogy a megfogható ízek hiánya milyen kreativitást igénylő feladattá teszi a vízkóstolást, és hogy a vízkóstolókhoz képest a borkóstolók egészen földhözragadt jelzőkészletet használnak!

Gondolta volna, hogy a víz lehet olyan, mint

a hűtött selyem?

Persze ebből még nem születne kétmillió leütéses cikk, ezért elég sokat megtudhatnak belőle úgy általában is az ivóvízről.

Clear Victory: A Deep Dive Into The World’s Most Prestigious Water-Tasting Competition - BuzzFeed

A vadász és a hoaxgyáros

Csodálatos történet az őrült antrobológusról, Jeffrey Meldrumról, aki hírnevét és karrierjét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy a jeti igenis létezik - és nemeziséről, Rick Dyerről, aki remek bigfoot-észlelő videókat gyárt viccből.

The Hunter, The Hoaxer, And The Battle Over Bigfoot - BuzzFeed

Az igazi Indana Jones

Most, hogy az ISIS szép lassan elfoglalja az emberi civilizáció bölcsőjét, hogy aztán elpusztítsa minden megmaradt emlékét, a britek elkezdtek összeszervezni egy csapat kalandvágyó archeológust, hogy a fanatikusokkal versenyt futva megmentsék a felbecsülhetetlen kincseket.

Real Life Indiana Jonex Vs. ISIS - The Daily Beast

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.