Messi képtelen Argentínát a csúcsra juttatni

futball
2015 július 04., 23:54
comments 23

A házigazda Chile nyerte a Copa Americát, 0-0 után 11-esekkel legyőzve Argentínát. Lionel Messi továbbra sem tud felnőtt világversenyt nyeri a válogatottal.

A döntő jó tempóban kezdődött, Chile letámadta Argentínát, aztán egyre unalmasabb lett a meccs, kevés helyzet volt, de legalább a durva rugdosódás elmaradt és a bíró sem fújt a házigazdának annyira, mint a korábbi meccseken. A chileiek legalább akartak, az argentinok viszont tompán játszottak, di Mariát is le kell cserélni sérülés miatt, semmi nem látszott abból a teljesítményükből, amivel az elődöntőben 6-1-re lemosták Paraguayt.

A 11-eseknél két argentin, Higuain és Banega is hibázott, a chileik közül mindenki belőtte, Sanchez egészen pimaszul, középre pörgetve zárta le a párbajt. Chile először nyert Copa Amerciát.

A Barcelonával idén mindent nyerő Messi a válogatottbeli formáját hozta, nagyon szürkén játszott. A rendes játékidő legvégén volt egy villanása, a 92. percben a félpályáról megindult, óriási helyzetet teremtett, de a passzát Lavezzi rosszul adta tovább. Más momentuma nem volt. A 11-esét azért legalább belőtte, ez csak neki sikerült az argentinoktól.

Messi utánpótlástornát már nyert Argentínával, még 2005-ben világbajnokságot, a torna legjobbja és gólkirály is volt, aztán 2008-ban Pekingben olimpai bajnok lett, de az sem felnőtt torna.

Az argentinok 22 éve nem nyertek semmit, ezen Messi sem segít. A statisztikái sokkal rosszabbak, mint a Barcelonában. Hiába érkezett óriási formában a tornára, hat meccsen egyetlen gólt szerzett, a legelsőn, azt is 11-esből. Még a Paragauy elleni hat gólból sem szerzett egyet sem, igaz ott mégis a mezőny legjobbja lett, mert kiosztott három gólpasszt. De a hat meccsből csak az elődöntőben sikerült legalább gólpasszig eljutnia.

Így nézett ki a szezonja:

38 bajnoki/43 gól/18 gólpassz

13 BL-meccs/10 gól/6 gólpassz

6 Copa America-meccs/1 gól/3 gólpassz

Messi eddig három világbajnokságon és három Copa Americán vett részt. A 31 meccsen csak nyolc gólt szerzett.

Messi a 2007-es Copa America óta nagy tornán kieséses szakaszban nem lőtt gólt.

Pedig tíz meccset is játszott, ebből négy is hosszabbításos volt, lehetősége bőven lett volna rá.

Messi kupát eddig csak Barcelona-mezben tudott nyerni. Úgy viszont elég sokat. Az argentin csapat ugyan egy éven belül két döntőt is játszott, ezeken nem tudtak gólt lőni. És messze nem olyan meggyőzőek, hogy azt lehessen mondani, hogy a következő vébén is ott lesznek a döntőben. Vagyis erősen kétséges, hogy Messinek lesz-e még ilyen sansza, hogy nyerjen valamit a válogatottal. Egyetlen gólra volt tőle. Addig is mehet a bezzeg Maradonázás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.