Dress Code Project 2015: mezítláb, rasztás hajjal, New Balance cipőben, rövidnadrágban szigorúan tilos!

DIVAT
2015 július 05., 09:17
comments 551

Komoly munkahelyre nem mehet be akármilyen öltözékben egy tisztességes munkavállaló. Vannak alapvető szabályok. Egy magára valamit is adó munkahely elvárja a professzionális megjelenést és a munkatársak és ügyfelek iránti tiszteletet. Minden egyes rendszergazda, eladó, portás, manager, gyakornok külseje bizonyos mértékig a cég arculatát is befolyásolja. Nem elég profinak lenni, annak is kell látszani.

Tehát komoly cégnél szükség van

dress code-ra,

ami pontosan meghatározza mi, merre, meddig, hány centi.
444
A 444.hu a külső szemlélő számára talán elképesztően alulszabályozott munkahelynek tűnhet, de ahol nincsenek szigorú írott szabályok, ott a közösség maga alakít ki íratlanokat. Egymás nyílt színi baszogatása hozza létre az önszabályozást, és végső soron a minden normális munkahelyen elvárható RENDET.

Nézzük, hogy megy ez a gyakorlatban! Az életből ellesett példák:

– Bocs, de milyen felnőtt hord iskolatáskát, hány éves vagy, nyolc?

*

– Te még szűz vagy?

– Miért?

– Mert, aki már életében dugott egyszer, az nem hord rövidnadrágot.

*

– Új ez a napszemüveg?

– Aha.

– A színes, tükrös szemüveg a sutyerákok új Fila táskája.

*

– Mi van, minek öltöztél ki?

– Ja, az ing? Interjúzni megyek.

– Elegáns. :DDD

*

– Mi van veled, miért viselsz sapkát az irodában?

– Huzat van.

– FUJJ!

*

- Ezt a pulóvert hol vetted?

– Turkálóban. Jó nem?

– Úgy nézel ki, mint egy szakadt csöves!

– :(

*

– Te vagy negyedik, aki New Balance cipőt hord az irodában.

– Kényelmes.

– Persze, kár, hogy oltári douchebag.

*

– Figyelj már, mennyiért vágnád le ezt a rasztás madárfészket a fejedről, amibe valószínűleg már beköltöztek mindenféle élőlények is? Összedobjuk neked. Én adok bele egy ezrest.

– Nincs időm és meghalt a fodrászom.

– Az kár.

 

dresscode4

Az ilyen viták gargarizálják végül életre cégünk tökéletes öltözködési szabályzatát.

De mi a helyzet az önök munkahelyén?

Csőtop engedélyezve? És az ananászrőzse? Hány centit takar a szoknya? Visszafordítja a portás, ha forrónadrágban közelít reggel? Rendszergazda egy sötét szerverszobában, mégis talpig nyakkendőben kell ülnie egész nap? „Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya”-póló mehet?

Küldjenek rémisztő, vicces, felháborítóan engedékeny, szigorú, megengedő, nevetséges, jópofizó, felháborító és szexista céges dress codeokat a video@444.hu-ra vagy megirom@444.hu-ra! Lesz nagy nevetés! (Vagy sírás.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.