A világ legidősebb embere minden reggel baconnel indít

életmód
2015 július 06., 18:41
comments 119

Susannah Mushatt Jones hétfőn lett 116 éves. A brooklyni nő egyike annak a két élő embernek, aki még az 1800-as években született.

Egész pontosan 1899 július hatodikán, egy tizenegy gyermekes alabamai családban. Apja gyapotot szedett, és Jones is csatlakozott hozzá iskola után. Majd később New Yorkba került, ott lett nővér. Elég sok mindent megélt, az utóbbi három évtizedet pedig egy idősek számára fenntartott intézetben töltötte New Yorkban.

Bár 15 évvel ezelőtt megvakult, de egészségi állapota jó maradt, csak egy gyógyszert szed vérnyomására, évente háromszor látogatja meg az orvosát. Viszont minden reggelt baconnel és tojással indít. Konyhája falán egy felirat áll: Baconnel minden jobb.

(PHILIP ROBERTSON / GUINNESS WORLD RECORDS / AFP)

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, azt feleli, hogy nem ivott és nem is dohányzott, viszont sokat aludt.

Bár gyermeke sosem született, születésnapjára több mint száz unokaöccse és unokahúga közül sokan eljöttek.

Rajta kívül még egy személy van a bolygón, aki a XIX. században született, az olasz Emma Morano, aki pár hónappal fiatalabb.

A Guiness Rekordok Könyve feljegyzései szerint a valaha élt legidősebb ember egy francia nő, Jeanne Calment volt, aki 122 évesen és 164 naposan hunyt el. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.