Andy Vajna épp Tiborcz Istvánnal kávézott, miközben az ölébe pottyant az online kaszinópiac

POLITIKA
2015 július 06., 12:55
comments 193

Hétfőn az Országgyűlés elfogadta a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény módosítását, amivel gyakorlatilag Andy Vajna és Szima Gábor zsebébe került a magyar online kaszinópiac.

Hétfőn 126 igennel és 65 nemmel fogadta el az Országgyűlés azt a javaslatot, amely szerint távszerencsejátékot, azaz online sportfogadást - a lóversenyfogadás kivételével - kizárólag a Szerencsejáték Zrt. szervezhet. A lóversenynél pedig kizárólag a százszázalékos állami tulajdonban lévő Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. végezheti a távszerencsejáték-szervezést.

Ezen kívül online kaszinójátékot csak az szervezhet, aki a Magyarországon lévő játékkaszinó üzemeltetési koncessziójával rendelkezik.  Ők az online kaszinójáték lebonyolítását a kaszinójáték-szervezésre létrehozott koncessziós társaságon keresztül végezhetik.

Márpedig jelenleg a magyarországi kaszinókoncessziók  Andy Vajna és Szima Gábor debreceni milliárdos kezében vannak, így ők szervezhetik majd az online kaszinókat is. 

  • Andy Vajna filmipari kormánybiztosa cégein keresztül pedig 5 kaszinóüzemeltetési jogot nyert a nemzetgazdasági miniszter pályázatán,
  • Szima Gábornak pedig egy debreceni és egy nyíregyházi kaszinóra pottyant le egy-egy koncesszió,

így jelenleg ők ketten irányítják a teljes magyar kaszinópiacot.

photo_camera Olvasónktól kaptuk a képen, amin Adny Vajna és Tiborcz István épp a Kempinski előtt kávézgat, miközben a Parlament a kaszinótörvényről szavaz. Szerinte nagyon vidámak voltak.

A javaslatot benyújtó Bánki Erik eredetileg azt kezdeményezte, hogy az állami adóhatóság legfeljebb két online kaszinó működését engedélyezze. Az összegző módosító javaslat elfogadásával azonban ez úgy változott, hogy az adóhivatal a törvényben 11-re korlátozott összes játékkaszinókoncesszió-jogosult társaságának engedélyezhesse az online kaszinójáték szervezését. Online kaszinóra engedély a hagyományos játékkaszinó-engedély időtartamára adható ki. Ez legfeljebb 10 éves online kaszinójáték-szervezési lehetőséget jelent.

photo_camera Andy Vajna és Tiborcz István

Az összesítő módosító javaslattal az online kaszinójáték szervezése a hagyományos kaszinójáték szervezőjének részjogosítványává vált. Így aztán nem keletkezik számukra kaszinójáték-szervezésért járó koncessziós díjat meghaladó fizetési kötelezettség sem.

Tehát a több bevételért Vajnáéknak ezután sem kell több díjat fizetniük.

Az új szabály életbelépéséig pedig csak október 1-ig kell várniuk. (via napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.