Az MKB nem főszponzora többé a Simicska-közeli veszprémi kézilabda-csapatnak

POLITIKA
2015 július 06., 15:22
comments 37

2005 óta támogatta a MKB az európai színtéren is nagyon sikeres veszprémi csapatot, ez idő alatt a csapat 23 trófeát nyert el. A bank most közleményben jelentette be, hogy vége az együttműködésnek, ezentúl csak az utánpótlást fogják támogatni.

Ezzel párhuzamosan névadó szponzorból ezentúl csak egyszerű támogatók lesznek,

azzal a meggyőződéssel, hogy a Veszprém világos jövőképpel és garantált jövővel rendelkező, maximálisan piacképes csapat: olyan, amelyik ismertségben és népszerűségben is felbecsülhetetlen értéket jelent mindenkori főtámogatójának.

Közleményük szerint a változás a hitelintézet szponzorációs gyakorlatának egészével is összefüggésben van, mivel a jövőben visszafogottabban, az utánpótlásra fókuszálva akarnak klubokat támogatni. Januárban meg is kérdeztük a bankot, hogy az államosítás hatással lesz-e a kézilabda-csapattal kötött egyezségre, akkor azt mondták, hogy élő egyezségük van, amit nem érint az átalakulás. Ez az egyezség járhatott most le, tíz év után.

Ez a hivatalos magyarázat, az meg persze csak puszta spekuláció már, hogy az MKB-t épp nemrég vette meg a magyar állam, míg a Veszprém csapata sok szállal kötődik a pikszisből kiesett oligarchához, Simicska Lajoshoz. A Veszprém másik főtámogatója az az MVM, ahonnan épp pár hete távozott a Simicska emberének tartott Baji Csaba. Kérdés, az MVM vajon ki fog-e tartani a világ egyik legjobb kézilabdaklubja mellett. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.