Csapatépítésként Iszlám Állam-típusú kivégzést adtak elő ázsiai kollégájukon egy brit bank jogi osztályának tagjai

külföld
2015 július 06., 21:23

Fel is vették az egészet a HSBC-bankfiók alkalmazottai, majd kirakták Instagramra. Ott látta több kolléga is a jelenetet, ebből lett a botrány, utána már hiába törölték a videót. Vasárnap az óriásbank kirúgott mindenkit, aki érintett volt a produkció elkészítésében. A birminghami bankfiók alkalmazottai épp a bank által szervezett csapatépítésen vettek részt, mind a jogi osztályon dolgoztak. E során készült a hét másodperces videó, amin az látható, hogy öten eltakart arccal állnak egy narancssárga ruhában térdelő kollégájuk mögött, majd zenére és kántálásra lefejezésre emlékeztető mozdulatot tesznek.

bank

A jelenet egyértelműen arra hasonlított, ahogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet kivégezte két brit túszát, Alan Henninget és David Hainest Szíriában. (via SUN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.