Kitiltják az állatokat a mexikói cirkuszokból

Mexikóban megtiltották a vadállatok használatát a cirkuszokban. Így nem lehet többé tigriseket, elefántokat, oroszlánokat és más egzotikus állatokat parádéztatni a porondon.

A törvénynek, ami jövő héten lép életbe, az a célja, hogy ne kínozzák tovább az állatokat. Aki pedig ennek ellenére is vadállatokkal mutatványozik, azokat akár 225 ezer dollárra is megbüntethetik.

Ezzel 3000-3500 cirkuszi állat szabadulhat ki, a gond csak az, hogy nem nagyon lehet tudni, hogy mi lesz velük, ha mostantól nem lesz munkájuk.

A legtöbb cirkusznak túl sokba kerülne, hogy megtartsák az állatokat.

A cirkuszigazgatók szerint az új törvény ahelyett, hogy megvédené az állatokat, csak még rosszabb helyzetbe juttatja őket.

Vannak, akik ha nem tudják eladni őket, akkor egyszerűen el fogják altatni az állatokat.

A kormány most vizsgálja, hogyan oldhatnák meg a helyzetet. Néhány magánállatkert már felajánlotta, hogy náluk akadna néhány hely. A mexikói hatóságok eddig teljesen elhagyott 6 tigrist, 7 páviánt, 4 tevét és 3 dromedárt találtak, akiket kaja és víz nélkül hagytak ott a gazdáik.

A mexikói cirkuszosok most attól is tartanak, hogy a klasszikusnak számító állatos számok nélkül tönkre fognak menni. Tavaly 1000 bohóc és artista tiltakozott a törvény ellen, ami szerintük el fogja venni a munkájukat. (globalpost)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.