L. Simon nem érti, hogy ha az országban négymillió szegény él, akkor ki akar vasárnap vásárolni

Megkezdődött a parlament mai ülése - amin akár arról is dönthetnek, hogy a jövőben kemény pénzeket szedjenek be azoktól, akik közérdekből nyilvános adatokat igényelnek, nehogy már kutakodni lehessen az állam szinte mindig kifogástalan és sosem gyanús ügyleteiben -, és már napirend előtt csodálatos retorikai párviadalok zajlottak.

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője például fideszes csalást emlegetett, mert a Nemzeti Választási Iroda formai okokból elutasította a vasárnapi zárvatartásról kezdeményezett népszavazásukat. A kormány nevében L. Simon László államtitkár válaszolt.

De hogyan!

"Már az a retorika, hogy önök nem tudnak másról beszélni, csak vasárnapi zárvatartásról, mutatja a köztünk lévő különbséget, mi ugyanis vasárnapi pihenőnapról beszélünk" - tett elvetélt kísérletet a téma újracímkézésére, hogy aztán gyorsan elérje a klimaxot:

"Ha igaz az, amit önök mondanak, hogy négymillió szegény él ebben az országban, akkor miért is követelik azt, hogy vasárnap vásárolni lehessen?"

Régen volt, már bő öt éve, amikor Orbán Viktor a választási győzelmet követő első parlamenti beszédében kijelentette, hogy a cinizmusnál semmit sem gyűlöl jobban. (Via VG)