A minisztériumnak is gyanús a kötelező vasárnapi zárást kikerülő balatonfenyvesi CBA

gazdaság
2015 július 07., 19:36

A hvg.hu írta meg, hogy Nemzetgazdasági Minisztérium a napokban megjelent hírek miatt törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez a Somogy Megyei Kormányhivatalnál, amiért a balatonfenyvesi CBA-t piaccá nyilváníttatta az önkormányzat. Ha egy bolt piacnak minősül, az azért jó neki, mert nem kell bezárnia vasárnap sem. A balatonfenyvesi CBA-t üzemeltető ZSO-LI Kft. azonban túl pofátlanul csinálta: összesen két árusítóhellyel működő piacra kért és kapott engedélyt. A Népszabadság riportere azonban ottjártakor egyetlen málnaárust talált, akit elmondása szerint a közeli piacról csábítottak át a boltba.

A helyi jegyző szerint a piaccá nyilvánítással semmi gond nincs, a kérvényező dokumentumok rendben voltak, úgyhogy látnivaló híján lehet innen oszolni, kérem. Sőt, a jegyző szerint ha csak egy árus van, az is piac, mert a piac törvényi definíciója szerint egy piacon állandó vagy rendszeres jelleggel többen folytatnak kiskereskedelmi tevékenységet. A több, az meg ugye legalább kettő, és az árus az egy, a bolt meg még egy, szóval megvan a kettő, és kuss.

Na, ezt találta kicsit gyanúsnak a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Balaton mellett nem ez az egyetlen piac-CBA, Balatonakalin is piacként működik egy szintén a CBA-csoporthoz tartozó Príma üzlet, ott azonban a tulajdonos szerint rég tervezik a piaci árusok bevonását, és az infrastruktúra is adott. Itt nem is vizsgálódik a minisztérium.

A Coop is ilyen taktikával nyomja, nekik már két révfülöpi és egy ajlaki üzletüket nyilvánították piaccá.

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.