Balatonon máshol is bevetették a CBA-trükköt

gazdaság
2015 július 07., 05:17

Annyira egyszerű, hogy érthetetlen, miért csak most vetették be. Révfülöpön is piaccá nyilvánította magát két élelmiszerüzlet. De ezek nem CBA-sok, mint a balatonfenyvesi (ahol egy málnát áruló ember volt a piac maga, miközben mellette nyitva volt a bolt) és az aligai, hanem Coop-osok. Ez az üzletlánc, amiről Baldauf László, CBA-vezér azt nyilatkozta nemrég, hogy "még a vasárnapi nyitva tartás korlátozása érdekében is nehezen tudtunk összefogni" a Coop-üzletlánccal.

Ha ellene nem is, a vasárnapi nyitva tartás érdekében úgy látszik ez hasonló módszerekkel sikerül.

Baldauf persze az interjúban azt is mondta, hogy számára érthetetlen, hogy az embereknek “a korszerű élelmiszertárolók, a hosszan eltartható termékek ellenére sem elég hét napból hat a bevásárlásra”. Balatonra ezek szerint az emberek nem viszik magukkal a nagy hűtőjüket.

Piac és vasárnapi nyitva tartás ügyben azért még mindig meghaladhatatlan az a megoldás, hogy a Fény utcában nyitva lehet a CBA, mert piac területén van. A piac viszont vasárnap zárva van, csak a CBA nyit ki, a korábbinál is hosszabb ideig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.