Beyoncé ihletett meg egy felhőkarcolót Ausztráliában

építészet
2015 július 08., 07:08
comments 32

Az Elenberg Fraser építőiroda által Melbourne-be megálmodott 226 méter magas, 68 emeletes épület ihletője a popsztár egy 2013-as videója volt, a Ghost. A vállalat honlapján büszkén hirdetik, hogy innen jött az esztétikai alapja a tervnek.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a klip egy olyan pillanata volt igazán inspiráló az iroda számára, amikor a test alapján vélhetően nem is maga Beyoncé, hanem egy táncosa mozog, fehér fátyolba bugyolálva:

Az épület tervéhez amúgy semmi köze az énekesnőnek, mindez a tudta és beleegyezése nélkül történik a jelek szerint. De az biztos, hogy az iroda meglehetősen ügyes módszert választott arra, hogy épülettervükkel bekerüljenek a világsajtóba. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.