Fergeteges diadalt aratott a Facebookon a feminizmus

2015 július 9., csütörtök 11:52
476

Nézd csak meg a Facebookon, ott legfelül, neked hogy néz ki az Új ismerősöket jelképező ábra? Nyilván így:

fb2

De vizsgáld csak meg alaposabban! Mit veszel észre?

fb2

Nyilván azt, hogy a főalak, a férfi, nemcsak hogy magasabb, mint a nő, hanem hozzá képest az előtérben is van. Ráadásul a nő jobbján.

fb2a

Ugye, milyen hímsoviniszta? Szerencsére ennek nemsokára vége, mert Caitlin Winnernek, a Facebook vezető dizájnerének, aki persze nő, feltűnt az ordító egyenlőtlenséget sugalló ábra, és azonnal újat tervezett helyette. Ezt itt:

fb1

Na, mit veszel észre? Egyrészt ugye azt, hogy a nő meg a férfi immár egyforma magasak, másrészt hogy a férfi a nő mögé került. És át a baljára.

fb1a

A magyar nyelvű Facebook-beállításokat használóknak a változtatások általában jóval később jelennek meg, úgyhogy aki nem az újat látja, ne ijedjen meg. A vicc az egészben az, hogy van, aki szerint csak a női felhasználók ismerőslogója változott meg, a férfiaké maradt a régi. Úgyhogy ha nő vagy, ha férfi, mindenképpen jelezd kommentben, ha az új logót látod.

(The Verge)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt