A horvátok szerint a Mol miatt kár volna összeveszni

politika
2015 július 10., 16:22
comments 27

Szijjártó Péter külügyminiszter Dubrovnikban járt, ahol a közép-európai országok energetikai fórumát tartják. De még mielőtt oda utazott volna, találkozott a horvát ellenzék vezetőjével, Tomislav Karamarkóval is, akinek azt mondta, hogy

minden eddiginél rosszabb a horvát-magyar viszony,

és ennek a Mol-INA jogvita az okat - emlékeztetőül: a horvát ügyészség szerint a Mol az akkor regnáló miniszterelnök, Ivo Sanader megvesztegetésével szerezte meg az INA irányítását, ami miatt Sanadert már el is ítélték, Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Szijjártó arról is beszélt, hogy a horvátok nem akarják megépíteni a horvát-magyar interkonnektort, vagyis azt a berendezést, amivel kétirányusítani lehetne a két országot összekötő gázvezetékeket.

Minderre reagált Vesna Pušić horvát külügyminiszter, aki szerint

  • a Mol-INA jogvitának nem szabadna befolyásolnia a két ország viszonyát;
  • az interkonnektort pedig meg fogják építeni.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy ezt már jópárszor megmondták a magyaroknak, így nem is igazán érti, hogy hogy merült fel. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.