A Jobbik megálljt parancsolna a fővárosi meleglobbinak

jobbkézszabály
2015 július 10., 10:27
comments 555

Dúró Dóra, a kulturális bizottság (!) elnöke és Tokody Marcell fővárosi képviselő tartott ezzel a címmel közös sajtótájékoztatót péntek délelőtt. Majd közleményt is kiadtak. Ennek utolsó bekezdését idézzük, mert az összefoglalja nagyjából a lényeget. Fő bajuk természetesen azzal van, hogy szombaton Pride lesz Budapesten. De előbb Tokody Marcell, a közlemény szerzője:

photo_camera Tokody Marcell (via a politikus Facebook-oldala)

És akkor a közlemény vége:

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy bizonyos csoportok a többségi társadalomra ráerőltessék a maguk másságát, és hogy a deviáns magamutogatást a többség köteles legyen elviselni. Az elmúlt évek provokációit, nyílt gyalázkodásait követően csendben voltak, ám most felkérjük az egyházi vezetőket is, hogy vallási alapértékeink védelme érdekében maguk is szólaljanak fel a deviáns rendezvénnyel szemben. A Jobbik kormányra kerülve, a többségi társadalom és a fiatalkorúak védelme érdekében meg fogja találni a módját annak, hogy ezt a provokatív, megbotránkoztató és kontraproduktív vonulást törvényes keretek között betiltsa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.