A rezsibiztosból időközben menekültügyi szakemberré átképződött Németh Szilárd szerint aki a menekülteken segítene, valójában kormányt akar buktatni

POLITIKA
2015 július 10., 19:48

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes elnöke szerint azokat, akik szerint mégse kéne kidobni a menekülteket az országból, nem a szeretet, hanem a politikai hatalom megszerzése vezeti.

Ezt a szlovákiai Martosi Szabadegyetemen adta elő, ahol beszélgetőpartnere a másik zseni, Nógrádi György "biztonságpolitikai szakértő" volt, aki megállapította, hogy a migráció fő oka, hogy "Észak-Afrikában eltávolították az Európa-barát diktátorokat, és most olyan demokráciák kerültek a helyükre, amelyek utálnak bennünket".

Sajnos a "szakértő" azt már nem fejtette ki, hogy pontosan melyik észak-afrikai országokra gondol:

  • Egyiptomra, ahol egy éve a hadsereg vette át (vissza) a hatalmat;
  • vagy Líbiára, ahol a legendásan Európa-barát, és nagy Európa-barátságában egykor berlini diszkókat és angliai repülőjáratokat felrobbantó Kadhafi után éppen nincs számottevő kormány, ami bárkit is utálhatna;
  • vagy Tunéziára, ahol a kormánynak az égegyadta világon semmi baja nincs Európával, ellenben elég nagy gondokat okoznak neki a szélsőséges dzsihádista terroristák, akik ugyan valóban európaiakat támadnak, de ezt akár a kormány, akár a demokrácia rovására írni is erős lenne.

(Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.