Euklid Cakalotosz (pénzügyminiszter, Görögország) pöcsrajzokkal firkant alá

külföld
2015 július 10., 16:04
comments 44

Remek képek készültek a jegyzeteit amatőr módon nem takargató görög pénzügyminiszter, Euklid Cakalotosz aláírásairól:

Már ebből a két képből kiderült, hogy mennyi minden közös bennünk, mármint Cakalotoszban és bennem. Ahogy én, úgy ő sem képes még csak közelítőleg sem ugyanúgy aláírni dolgokat. Ebből nekem szoktak bajaim lenni a bankban, ahol azt a rafinált rendszert találták ki az aláírásos csalások ellen, hogy

  • egyszer beszkennelik a minden esetben egyedi és megismételhetetlen aláírásomat;
  • hogy a jövőben ehhez az egyedi és megismételhetetlen aláírásomhoz próbálják hasonlítgatni az újabb, egyedi és megismételhetetlen aláírásaimat.

Néha átmegyek a vizsgán, néha nem. Ha nem, a bank kiforrott biztonsági mechanizmusa alapján újabb sorszámot kell húzzak, majd egy másik ablaknál új aláírási címpéldányt kell készítsek, és utána már csak azért kell szurkoljak, hogy az egylégterű irodában végzett művelet végén, újabb sorszámhúzás után elhiggyék nekem, hogy én még mindig ugyanaz vagyok, aki alig tíz perce újította meg az aláírási címpéldányát, még ha még egyszer ugyanúgy az életben soha nem leszek képes aláírni.

Nem tudom, hogy Cakalotosznak vannak-e ilyen gondjai. Nagyobbnak tűnik ennél, hogy a jelek szerint néha aláírásából egy kedves kics pöcsrajz lesz, a kárörvendő karvalykapitalisták legnagyobb örömére.

cakalatosz_alairasa

Hogy ez mennyire téma lett, azt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a Politico még grafológusokat is ráeresztett a pöcsrajzra. A grafológusok pedig arra jutottak hogy

  • szerény;
  • társaságban visszafogott;
  • gyenge a meggyőzőképessége.

Ami alapján pont az ellentéte lehet elődjének, az extrovertált, extravagáns Varufakisznak, akit inkább kidobtak az eurozóna pénzügyminisztereinek tanácsából. Cakalotosszal ez aligha történhet meg, a szakértő vélemények alapján már az is csoda, ha valakinek feltűnik, hogy a teremben van. (Via Politico.eu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.