Görög üzletekben elkezdték elfogadni a bolgár levát

külföld
2015 július 10., 08:42
comments 34

Annyira fogy a készpénz az országban, hogy már vannak üzletek és éttermek, ahol alternatív pénznemeket is elkezdtek elfogadni. Az EuObserver cikke szerint vannak helyek, ahol már lehet a bolgár levával fizetni, a Financial Times meg olyan üzletekről tud, ahol elfogadják a török lírát is.

Ugyan csütörtök éjjel a görög kormány minden eddiginél reformpártibb javaslatot tett le az EU asztalára, és lehet hogy ezért vasárnap születik végre megegyezés a hitelekről, ettől még a készpénz borzasztó tempóban szívódik fel az országban. Ráadásul a leva jó választás alternatív pénznemként, hiszen annak árfolyama az euróhoz van rögzítve: egy euró 1,95 bolgár levát ér. Ráadásul mivel szomszédos országokról van szó, viszonylag folyamatosan áramlanak be a turisták, hozva magukkal a pénzüket. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.