Távozik a kormányból Orbán

POLITIKA
2015 július 10., 10:22
comments 51

Orbán Gábor, az NGM adó- pénzügyi államtitkára távozik a kormányból – értesült az Index. Varga Mihály egy csütörtökön megjelent interjúban előrevetítette, hogy lesznek személyi változások az adóügyekben, a terület önálló államtitkárságot fog kapni.

Orbán korábban az Aegon Alapkezelőnél dolgozott, mielőtt 2013-ban nagy meglepetésre a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz került. Fun fact: sokkal régebben egy marxista politkai gazdaságtani hagyományokat követő folyóirat, a Fordulat szerkesztőbizottságában is helyet foglalt.

Az adópolitikában nem változott sok minden, amíg ő volt a terület felelőse (az áfa még mindig a legmagasabb az egész EU-ban, az átmenetinek szánt különadók pedig véglegesek lettek), viszont a bankszektorral kötött EBRD-s paktum szervezésében nagy szerepet játszott. Ez volt az az alku, amit a Quaestor-kártalanítással látványosan felrúgott a kormány.

Fontos pillanat volt még Orbán államtitkári tevékenységében, hogy ő találkozott a kormány nevében Tarsoly Csabával, amikor begyorsult a Quaestor bedőlése. Továbbá ő jelentette be, hogy az állam kifizeti a Széchenyi Bankban az OBA-értékhatáron felül benn ragadt milliomosokat-milliárdosokat is:

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt