Párkapcsolati válság Tel-Avivban - Fesztiválsikerek a Daazon

Fesztiválsikerek a Daazon
2015 július 11., 13:29

A mai napon szivárványba borul Budapest, ezért úgy gondoltuk hogy a szokásos rövidfilmajánlónk is ezekben a színekben fog ma pompázni. Yotam ben-David Remains című kisfilmje intim közelségből mutatja be egy meleg pár életének egy-egy szegmensét - az egyikőjük panaszos szervezkedő, a másik csendesen belenyugvó. A film számtalan fesztiválról vitt haza értékes díjakat, továbbá a márciusban megszervezett Friss Hús 3.0 Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon is benne volt a nemzetközi válogatásban. A Remains fiatal rendező diplomafilmje, melyet 2013-ban készített Tel-Avivban.

Egy külföldi kritika így írt róla:

"A párkapcsolati feszültségek kis és nagy hullámai állnak a Remains című film középpontjában, Yotam Ben-David különleges portrét készített egy meleg párról, akik szerető kapcsolatban élnek, attól függetlenül hogy egyáltalán nem illenek egymáshoz. Ahogy a gyengéd Itamar (a rendező saját alakításában) nyugtatni próbál társának erőszakos személyiségéhez alkalmazkodni, egy rendkívül érzékeny ember lelki világába kapunk érzékeny és emberi betekintést, akinek súlyos önbizalomhiánya minden téren akadályozza hogy kiálljon magáért."

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.