A Balkánon is terjeszkedne a MET, új erőműveket vennének

Külföldi terjeszkedésre készül a MET és a Magyar Telekom legkésőbb jövő év elején piacra lépő vegyesvállalata. A MET részéről Lehőcz Balázs, a MET Power vezérigazgatója tagadta azokat a híreket, hogy az eddig inkább csak földgázzal foglalkozó, de egy ideje az árampiacra is belépett társaság szabadulna a villamos részlegétől, és eladná a nemrég megvásárolt Dunamenti Erőművet.

Lehőcz szerint az erőműtől annak ellenére se szabadulnának meg, hogy eddig nem sikerült kihasználni a kapacitásait - annyira nem, hogy saját bevallása szerint az elmúlt egy évben a tervezett két negyedév helyett csak egyben üzemeltették annak legmodernebb gázos blokkját úgy, hogy közben a régi, olajos blokkokat egy kivételével már mind elbontották. A nehézségeket a piaci kürplmények nem várt alakulásával magyarázta.

De ez nem veti vissza terjeszkedési terveiket. Lehőcz szerint a cél, hogy az öt legnagyobb hazai szolgáltató közé kerüljenek, ezért most a határon túl is vennének erőműveket - Romániában szélerőműveket, Szerbiában szeneseket nézegetnek, Szlovákiában és Ausztriában gáz- és vízerőműveket vennének. (Via Világgazdaság)