John Oliver: Minek építünk közpénzből stadionokat?!

kedélyjavító beruházás
2015 július 13., 08:05
comments 180

A világot szórakoztatóan elmagyarázó Last Week Tonight legújabb adásában a stadionépítésekről volt szó. Persze az amerikai stadionépítésekről, de ki más értené meg jobban, mint mi (azok közül, aki tud angolul).

Ebben a részben John Oliver (aki amúgy nemrég Edward Snowdennel és Stephen Hawkinggal is beszélgetett) arról beszélt, hogy Amerikában egy 2012-es jelentés szerint 2000 és 2010 között 51 új sportlétesítmény nyitott meg, és nem érti, miért építenek közpénzből ronda, többnyire magánstadionokat, amikor a sportcsapatoknak van pénzük, ráadásul a tulajdonosaik nagyon gazdagok szoktak lenni.

A legszebb példa erre szerinte az volt, amikor Cincinnati és Milwaukee behódolt, és csak hat nappal azután, hogy Detroit csődbe ment, hozzájárultak, hogy 280 millió dollár közpénz menjen a helyi NHL-csapat új arénájába – pedig a Red Wings tulajdonosa, Mike Ilitch a Little Caesar’s pizzérialánc alapítója, és kb. 5,1 milliárdos vagyona van.

Mint mondta:

„Szegénynek tettetni magadat rossz. Akkor sem volt oké, amikor Mary-Kate Olsen a hobókorszakát élte, és most sem az!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.