Már békésen sörözget a börtönből megszökött mexikói drogbáró?

külföld
2015 július 13., 18:38
comments 29

A San Antonio Express-News birtokába jutottak azok a képek, amiken állítólag az látható, amint a világ egyik legbefolyásosabb bűnözője, a mexikói Joaquin “El Chapo” Guzman békésen sörözget, illetve egy kisrepülőn utazik. Guzman szombat éjjel szökött meg a szigorúan ellenőrzött mexikói börtönből, ahova tavaly került. Szökését a börtön alatt futó kivilágított alagútrendszer révén sikerült összehozni, aminek a vége a zuhanyzójába futott be.

photo_camera via Gawker

A fényképek eredetiségét még nem erősítették meg hivatalos források. Ezeket állítólag a drogbáró egyik fia készítette. Ugyanakkor a képek valódisága ellen hat, hogy meglehetősen komoly baki lenne ilyen fényképeket kiengedni az internetre, hiszen ezek sokat segíthetnek Guzman megtalálásában. Viszont az is igaz, hogy Guzman családja eddig sem volt túl óvatos. A drogkereskedő egyik fia, Ivan Guzman pár nappal korábban kiírta Twiterre, hogy jó dolog azokkal történik, akik várnak rá. Amit most már nehéz nem úgy érteni, mint hogy számított apja szökésére.

Mexikóban nagyon komoly hajtóvadászat indult Guzman után, hihetetlen kínos a mexikói kormány számára, hogy az ország legkeresettebb bűnözője 14 éven belül másodszor is meg tudott szökni. A legközelebbi reptéren minden járatot töröltek, a nagyobb reptereken pedig katonák járőröznek. Mivel biztos, hogy a szökést a börtönstáb közreműködésével sikerült kivitelezni, több tucatnyi alkalmazottat hallgattak már ki a hatóságok. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.