Napi LOL: Wáberer György meglátta az üzletet a rózsadombi SZOT-szálló romjaiban

gazdaság
2015 július 13., 12:15

Megvásárolná a rózsadombi SZOT-szálló évtizedek óta elhagyott épülettorzóját Wáberer György. A 100 leggazdagabb listájára 80 milliárdos vagyonával felkerült fuvarozó nagyvállalkozó tízmilliárdos befektetéssel alakítaná fogadóképesre a betonvázat, ami több évtizede rondítja a látványt Budapest egyik legszebb panorámájú, így tán egyik legértékesebb ingatlanán.

Az épületet nemrég négymilliárd forintért majdnem megvette egy török befektetőcsoport, de a különböző perek miatt addig húzódott az adásvétel, hogy lejártak az építési engedélyek, így a befektetők visszaléptek.

A helyzet most sem kecsegtetőbb: az épület befejezéséhez vagy átalakításához ugyanis a kerületi önkormányzat hozzájárulására volna szükség, az azonban ódzkodik megadni azt:

a most álló betontorzó szintjeinek belmagassága csupán 240 centi, ezekből nem lehet luxuslakást kialakítani.

Ahhoz, hogy értékesíthetők legyenek az ingatlanok, nagyobb belmagasságú épületeket kéne felhúzni, ami viszont bezavarhatna a terület mögött álló házak panorámájába - és itt van háza a kerület polgármesterének, Láng Zsoltnak is.

A kerület hivatalos válaszában annyit írt, hogy nem tudnak új érdeklődőről, illetve a befektetők figyelmét minden esetben felhívják a forgalomtechnikai terhelésre, mert a környező utcák már most is túlterheltek. (Via Napi.hu. Címlapkép: Fotó: VinceB / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.