A magyarok örömén spórol a kormány! Idén csak 128 milliót költünk az augusztus 20-i tűzijátékra!

ünnep
2015 július 14., 07:43
comments 76

Az augusztus 20-i tűzijátékot bruttó 128 millió forintért, a tavalyinál több mint 20 millió forinttal olcsóbban valósítja meg a Leskovics Pirotechnika Kft,

- közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH).

A logisztikai-biztonsági feladatok és a pirotechnikai látvány együttes költségvetése lesz ennyi; a közbeszerzési eljárásra négy ajánlat érkezett, a pályázatok közül a legelőnyösebbet a Leskovics Pirotechnika Kft. nyújtotta be. Ez a cég felelt a tavalyi ünnepi tűzijáték végrehajtásáért is.

A korábbi évekhez képest jelentősen kedvezőbb költségvetésű műsort idén több helyszínről és új koncepció szerint valósítják meg. A hagyományosnak mondható kilövési helyszínek – a Lánchíd és a Duna –

idén kiegészülnek a Szabadság híddal és a Gellért-heggyel.

A tűzijáték kilövési helyszíneit elsősorban a fővárosi építkezések miatt kellett módosítani. A telepítési helyszínek alapján a látványközpont a pesti Duna-parton, a Lánchíd és a Szabadság híd között helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy innen lehet majd a legjobban látni.

Szintén újdonság, hogy a Dunán ezúttal nem uszályokról, hanem – a Magyar Honvédség erőforrásainak biztosításával - katonai pontonokról lövik fel a tűzijátékot. Az úgynevezett folyami hídkompokat a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái biztosítják, a rögzítésben pedig az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred vesz részt.

Az előző évek hagyományait követve a zenei aláfestés összeállításáról idén is a Petőfi Rádió szakemberei gondoskodnak.

Tavaly – a HM NRH által szervezett első tűzijáték – összköltsége bruttó 150 millió forint volt. A korábbi évekhez képest az is alacsonyabb költségvetésű volt. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.