A Podemos elhatárolódik a Szirizától

gazdaság
2015 július 14., 19:04
comments 46
photo_camera AFP PHOTO / DANI POZO

"Spanyolország nem Görögország" – mondta a spanyol megszorításellenes párt, a Podemos gazdasági szakpolitikusa, miután a görög megszorításellenes párt, a Sziriza mégiscsak megszorításokat fog végrehajtani.

Azt is hozzátette, hogy a Sziriza és a Podemos máshogy közelít a gazdaságpolitikához, és hogy a Podemos elutasítja a hétfő hajnali megállapodást. A Podemos gazdasági felelőse szerint ugyanis a spanyol kormánynak sokkal nagyobb mozgástere lenne, hogy növekedésbarát költségvetési politikát csináljon.

Bezzeg mennyire más volt minden, amikor a fenti kép készült! (A képen a Sziriza és a Podemos vezetői ölelik és ünneplik egymást alig fél éve.)

Sok megfigyelő szerint a hitelezők éppen azért léptek fel ilyen kemény a görög igényekkel szemben, hogy a választók szemében vállalhatatlanná tegyék a Szirizához hasonló spanyol és olasz pártokat.

(AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.