Egy csomó brit híresség kéri David Cameront, hogy ne verje szét a BBC-t

külföld
2015 július 15., 03:33
comments 29

A brit kormány pár napja jelentette be, hogy reformokat szeretne az állami tulajdonú BBC-vállalatcsoport működésében. A tervek szerint egy csomó minden változna, de a lényeg, hogy jóval kevesebb pénz jutna a műsorszolgálatatnak. A BBC-hez tartoznak tévék és rádióadók, weboldalak és minden, ami egy komplex médiavállalathoz kell, a vállalat több mint 20 ezer embert foglalkoztat.

Most brit hírességek álltak a BBC mellé és nyílt levélben kérték David Cameron miniszterelnököt, hogy gondolja át, mik a tervei a vállalattal. A levél szerint a BBC-re irigykedik az egész világ, és a médiaszolgáltató a jelenlegi formájában a brit kreatívgazdaság egyik legfontosabb szereplője, a maga hibáival együtt.

A levél aláírói szerint a csökkentett értékű BBC csökkentett értékű nagy-Britanniához vezet.

Az aláírók között van JK Rowling, Daniel Craig, Judi Dench, Sir David Attenborough, Rachel Weisz, Gary Lineker és Stephen Fry is, bár utóbbi kettőt nem biztos, hogy csak a jó szándék vezérli: ők a BBC-nél dolgoznak, és kapnak is egy valag pénzt. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.