Francois Hollande szerint a héten terrorcselekményeket hiúsítottak meg Franciaországban

külföld
2015 július 15., 18:59
comments 18

A francia államfő erről akkor beszélt, amikor egy dél-franciaországi vegyi üzemben feltehetően szándékosan bekövetkezett keddi robbantásról kérdeztek az újságírók.

A France2 televízió híradója úgy értesült, hogy a hét elején négy embert őrizetbe vettek Dél-Franciaországban és Párizsban, és Hollande feltehetően erre utalt. Az iszlamista gyanúsítottak állítólag olyan megjegyzéseket tettek nyilvánosan, amelyek arra utaltak, hogy terrortámadásokra készülnek. A hatóságok attól tartottak, hogy a július 14-i nemzeti ünnepen terveztek merényletet.

Július 7-én egyébként legalább 150 robbanóeszközt és dinamitot loptak el a dél-franciaországi Marseille közelében található Miramas egyik katonai létesítményből, harminc kilométerre a vegyi üzemtől, ahol a robbanás történt kedden. Szerdán a hatóságok nem tudták megmondani, hogy a múlt heti lopás és keddi robbantás között lehet-e kapcsolat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.