Lemond a macedón miniszterelnök

külföld
2015 július 15., 18:25
comments 41

A lehallgatási botrányban keveredett, sokezres tüntetéseken támadott Nikola Gruevszki abban egyezett meg az ellenzékkel, hogy legkésőbb 2016 január 15-ig távozik a posztjáról, és az év tavaszán választásokat tartanak az országban.

Gruevszki a tárgyalások utolsó, 13 órás fordulója után azt mondta, hogy ezzel a politikai válsághelyzetnek vége, és boldog az eredménnyel. Gruevszki egyébként ha akarja, indulhat is a 2016 április 24-i választásokon.

Zoran Zaev, a tüntetéseket szervező ellenzéki szociáldemokraták vezetője a maga részéről abba ment bele, hogy Gruevszki lemondásának ígéretéért cserébe pártja visszatér az eddig általuk bojkottált parlamentbe. Ő a tárgyalások befejezése után arról beszélt, hogy a megállapodással Gruevszki beismerte, hogy csalt a korábbi választási kampányokban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt