Ne csak az ösztöndíjakat vegyük vissza, vannak itt még árulók, akik nem érdemelték meg a jó államtól a segítséget!

politika
2015 július 15., 06:53
comments 173

Sok száz korábbi főiskolai és egyetemi hallgatónak küldött levelet az Oktatási Hivatal, hogy fizesse vissza a hallgatóként felvett állami ösztöndíjat, mert nem szerzett időre diplomát (nem írt szakdolgozatot, nem államvizsgázott le vagy nem szerzett időre nyelvvizsgát).

Bár azzal nem számolnak, hogy az állam célja végső soron az, hogy az embereket a munkaerőpiacra segítse, és attól, hogy valakinek nincs papírja, még lehet, hogy mindent megtanult a felsőoktatásban, és kiépíthetett olyan kapcsolati hálót, amivel sokkal előrébb jutott, mint a papírral, de az irány mégis jó, csak így sajnos nagyon kevés.

Van még néhány javaslatunk, amivel egy csomó lumpent, henyélőt és semmittevőt lehetne megbüntetni.

  1. Aki nem azt a szakmát űzi, amit az egyetemen tanult, az is fizesse vissza az ösztöndíjat!
  2. Kérje vissza az állam a gyest, a gyedet, a családi pótlékot és a családi adókedvezményt, ha a gyerek meghal 18 éves kora előtt!
  3. Adja vissza az átültetett májat az, akit azon kaptak, hogy iszik egy felest!
  4. Vegye vissza az állam azoknak a sportolóknak a támogatását, akik nem jutottak ki az olimpiára!
  5. Fizesse vissza a rezsicsökkentéssel elért megtakarítást az, aki kevesebbet fogyaszt, mint a rezsicsökkentés előtt!
  6. Ha egy bácsi vagy néni a gyógyfürdőben már az öltözőben elesik, és kórházba kell vinni, így be se teszi a lábát a medencébe, akkor fizesse vissza a nyugdíjaskedvezményt!
  7. Ha a lisztérzékeny vagy cukorbeteg, akinek az állam támogatja a gyógyszereit, véletlenül lisztes vagy cukros ételt eszik, fizesse vissza az elmúlt hat hónapban vett gyógyszerei után járó kedvezményt!
  8. Az, aki diákjeggyel megy ki focimeccsre, és nem ugrál, fizessen teljes árat!
  9. Aki meghal, fizessen vissza mindent, amit az államtól kapott!
  10. Akinek nincs pénze, fizessen!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.