Évek óta nem sikerült olyan rosszul a matek érettségi, mint idén

oktatás
2015 július 16., 04:13
comments 168

Az idei 77 ezer középszintű matematika érettségi átlaga 2,84, ami az elmúlt hat év legrosszabb országos eredménye. A 3500 emelt szintű matematika érettségi átlaga 4,59.
Magyarból a középszintű érettségik átlaga 3,52, ez szintén visszaesés az előző évhez képest.

Minden tantárgyat összevetve középszinten 3,43, emelt szinten 4,4 lett az országos átlag . Az emelt szintű érettségik átlaga minden fontos tantárgyból 4 feletti.

Idén összesen 115 ezren érettségiztek, közülük 80 ezren idén végezték el a középiskolát. A diákok összesen 446 ezer vizsgát tettek le, ebből 6741 elégtelen lett, vagyis a bukási arány másfél százalék. A legtöbben, több mint háromezren matematikából buktak, magyarból pedig mintegy ezer vizsga nem sikerült.

(Magyar Nemzet, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.