Lula is korrupciógyanúba keveredett

külföld
2015 július 16., 20:49
comments 25

Büntetőjogi vizsgálat indult korrupció gyanúja miatt Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfő ellen csütörtökön.

photo_camera AFP PHOTO/Eitan Abramovich

A brazil szövetségi ügyészség feltételezése szerint Brazília 2003 és 2010 között hivatalban lévő elnöke leköszönése után befolyását felhasználva segített egy cégnek külföldi megbízások elnyerésében.

Az ügyészség sajtótitkára az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy Lula a gyanú szerint több külföldi vezetőnél - főleg Latin-Amerikában és Afrikában - bevetette befolyását a legnagyobb latin-amerikai építőipari vállalat, a brazíliai székhelyű Odebrecht érdekében.

(Bloomberg, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.